Het vinden van de juiste maat babykleding

Het vinden van de juiste maat babykleding

Het is een vreugde om baby's te zien groeien en de wereld om hen heen te ontdekken. En groeien doen ze zeker! Je kleintje wordt elke dag groter en groeit snel uit zijn kleding. Kun je nog een keer dat favoriete outfitje dragen? Het inschatten van maten kan lastig zijn. Hoe hoort babykleding te passen? Hier is een beknopte gids om de juiste maat babykleding te vinden en wanneer hun kleding misschien te klein wordt.

Babykledingmaten uitgelegd: Over het algemeen vallen babykledingmaten in ongeveer drie groepen; Baby's, Peuters en Kleuters. Deze groepen worden bepaald door de leeftijd van de baby. Een baby wordt beschouwd als een baby wanneer ze tussen 0-6 maanden oud zijn, grotere baby's worden beschouwd als tussen 6 tot 12 maanden en peuters zijn 12 maanden en ouder.

Bij het winkelen voor kleding voor een baby, zul je vaak merken dat de kledingmaten meer verwijzen naar de leeftijd van de baby in maanden dan naar een "maat". Dit kan soms erg verwarrend zijn. Volgens babykleding, zijn babykledingmaten grotendeels gebaseerd op hun gewicht en lengte. Meestal weten nieuwe ouders de lengte van de baby meteen na de geboorte, maar het is niet realistisch om je baby telkens opnieuw te meten wanneer jij of een vriend besluit om kleding te gaan kopen voor je baby.

Een andere goede manier om de maat van je babykleding te bepalen, is door hun leeftijd als bepalende factor te gebruiken. Deze methode is veel minder nauwkeurig omdat een baby op verschillende snelheden kan groeien dan wat wordt voorspeld voor hun maten.

Back to blog